DC oplossing met de FlexPod

De FlexPod is een validated design van hardware (Server, Netwerk, Storage) en virtualisatiesoftware (VMware, HyperV, OpenStack) die een volledige Datacenter/Cloud oplossing realiseert. De FlexPod bestaat uit Cisco infrastructuur, Cisco Unified Computing System, NetApp storage en virtualisatiesoftware (o.a. VMWare).

Er is hier sprake van een  converged oplossing (totaaloplossing waarbij de hardware componenten; Compute, infra en storage op elkaar is afgestemd en geoptimaliseerd voor het leveren van Cloud omgevingen). Anders dan bij een hyper converged oplossing bestaat de converged Stack uit 3 gescheiden fysieke totaalcomponenten, bij hyper converged is er sprake van een virtuele scheiding  en kan bijvoorbeeld compute, infra en storage vanuit 1 fysieke host worden geleverd.

Een  goed voorbeeld van een hyper converged oplossing is Nutanix. Wordt er gewoon gebruik gemaakt van commodity servers en geen gecentraliseerde storage (SAN) oplossing is er bij VMWare ook sprake van een hyper converge oplossing. De FlexPod is meer een Enterprise oplossing waar Nutanix en VMware (ESXi) zonder gecentraliseerde storage oplossing vaker zal worden toegepast bij kleinere omgevingen.

Onder een logisch design voorbeeld van de Enterprise datacenter FlexPod oplossing en een technisch detail design voorbeeld:

FlexPod technisch design voorbeeld:

Bent u geinteresseerd in een verbeter of implementatie traject of op zoek naar een sparingspartner die uw ICT leverancier scherp houdt als het gaat om een FlexPod implementatie traject. Neem dan contact op met Microsmart ICT