Diensten en de Bedrijfscontinuïteit

Microsmart is gespecialiseerd in de Bedrijfscontinuïteit van uw Bedrijfsadministratie de verwerking hiervan en het beveiligen van de werkplekken die deze gegevens verwerken. Data management, goed beheer van een bedrijfsadministratie en het veilig stellen van deze data is essentieel voor de continuïteit van uw bedrijf. Bedrijfscontinuïteit van uw bedrijf kan alleen worden gegarandeerd door goed data management en aandacht voor Cyberbeveiliging.

Data management en data herstel

Data herstel is van cruciaal belang voor bedrijven en individuen om belangrijke gegevens te redden die anders verloren zouden gaan. Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle gegevens herstelbaar zijn, vooral als de gegevens volledig zijn overschreven of het opslagmedium ernstig beschadigd is.

In beide gevallen is goed gegevensbeheer essentieel om gegevensverlies te voorkomen en ervoor te zorgen dat gegevens gemakkelijk toegankelijk en bruikbaar blijven. Het implementeren van solide gegevensbeveiligingspraktijken en het regelmatig back-ups maken van gegevens zijn belangrijke stappen om de impact van gegevensverlies te minimaliseren.

Back-up

Een belangrijk onderdeel bij Data management is dus dat je data kunt herstellen mocht dit nodig zijn. Of dit nu op verzoek is of in het geval van een disaster. Gebruik van back-up oplossingen en een back-up recovery strategie is hierbij belangrijk. Data management gaat verder als alleen nadenken over data kunnen terugzetten maar ook over maximaal data verlies en hoelang het duurt dat de data weer beschikbaar is, maar ook nadenken over de complete levensduur van data. Welke verplichtingen of afspraken zijn er gemaakt. Moet data gearchiveerd worden of juist na een bepaalde tijd worden verwijdert. Denk hier ook aan de bewaarplicht van 7 jaar die de belastingdienst aan een zakelijke bedrijfsadministratie stelt.

Zie voor beveiligingsproducten of cybersecurity: https://smitshoek.nl/winkel/

Hulp nodig bij de aanschaf van producten voor uw computerinfrastructuur, neem dan contact met ons op.

Scroll naar boven