Endpoint beveiliging

In de snel evoluerende digitale wereld is informatiebeveiliging van gegevensverwerkers, ook bekend als “Endpoints” een belangrijk aandachtspunt. Endpoints waaronder computers, laptops, tablets, smartphones en IoT-apparaten, fungeren als toegangspoorten tot gevoelige gegevens, bedrijfsnetwerken en de Cloud. Endpoint beveiliging en het beschermen van deze apparaten is van vitaal belang om potentiële cyberdreigingen effectief te minimaliseren en bij voorkeur te neutraliseren. 

Voor zelfstandige professionals zijn laptops, pc’s en smartphones van vitaal belang voor hun dagelijkse bedrijfsactiviteiten. Het is van groot belang dat deze apparaten blijven functioneren. Het verlies van de beschikbaarheid van één van deze apparaten of de aantasting van de informatie erop kan de bedrijfscontinuïteit aanzienlijk beïnvloeden. Hoewel het vervangen van bijvoorbeeld een defecte smartphone relatief eenvoudig is door een nieuwe aan te schaffen, rijzen er toch vragen over het herstellen van de opgeslagen informatie. Hoe zorg je dat alles weer zo snel mogelijk beschikbaar is, goed functioneert en zonder dataverlies. Hoewel de hardware snel te herstellen is staan er bijvoorbeeld op dit apparaat essentiële applicaties (zoals bank- en iDeal-apps), waarmee authentificatie (2FA) bankzaken en bereikbaarheid niet meer mogelijk zijn.

Door zowel endpoint beveiliging als disaster recovery (DR) in de beveiligingsstrategie op te nemen, leg je een solide basis om proactief risico’s te verminderen en veerkrachtig te reageren op onvoorziene gebeurtenissen.Wij zijn bezig documenten uit te werken voor de zelfstandige professional ter ondersteuning hoe zijn endpoint te beheren als het gaat om cybersecurity en bedrijfscontinuïteit.

Het beveiligen en adequaat onderhouden van alle endpoints is van groot belang. Dit begint met het gebruik van up-to-date apparaten, met de laatste versies van besturingssystemen en security updates. Daarnaast is een goede beveiligde omgeving met behulp van een firewall essentieel om een optimale bescherming te waarborgen.

Met meer dan 25 jaar ervaring in datamanagement in Datacenters (de Cloud) richt Microsmart ICT zich nu voornamelijk op het beheren van gegevens en beschikbaarheid op endpoints die zowel lokaal gegevens verwerken als in de Cloud.

Endpoints en Cybersecurity

Voorkom schade door malware en cybercrime

Voorkom schade door malware en verhoog hierdoor uw Bedrijfscontinuïteit met extra Cyberbeveiliging. Bent u opzoek naar diensten en producten ter voorkoming van schade door malware (kwaadaardige software) en cybercriminaliteit (cybercrime)? Zie ons huidige aanbod van software en hardware producten in de webwinkel: https://smitshoek.nl/winkel

Beveiliging met EPP en EDR

De termen Front Office, Back Office en Client-Server netwerken, vroeger gangbaar, lijken tegenwoordig naar de achtergrond te zijn verdwenen door de opkomst van virtualisatie en alles-als-een-service (XaaS). Hoewel deze ontwikkelingen het landschap complexer maken, ben ik persoonlijk van mening dat, ondanks de vele veranderingen, de term “Client-Server” nog steeds relevant is.

Hoewel servers in datacenters als endpoints kunnen worden beschouwd, genieten ze over het algemeen van een betere basisbeveiliging tegen dataverlies. Daarentegen verdienen zogenaamde endpoints, zoals laptops en andere dataverwerkers, bijzondere aandacht, vooral wanneer ze data verwerken en lokaal opslaan. Het is van cruciaal belang om deze dataverwerkers te beschermen tegen dataverlies door gebruik te maken van back-upsoftware en het implementeren van Endpoint Protection Platforms (EPP). Voor een nog robuustere bescherming van uw endpoints wordt tevens aanbevolen om Endpoint Detection and Response (EDR) te integreren.Meer informatie over EPP en EDR vind u hier.

Scroll naar boven