Beveiligde e-mail

E-mail is een essentieel communicatiemiddel in zowel zakelijke als persoonlijke contexten vanwege zijn snelheid, efficiëntie en wereldwijde bereik. Het wordt gebruikt voor communicatie, samenwerking, marketing en meer. Het is echter belangrijk om bewust te zijn van e-mailbeveiliging en best practices om phishing-aanvallen, malware, spam en andere bedreigingen te voorkomen.

Data communicatie of het uitwisselen van digitale documentatie gaat veelal via het gebruik van verschillende mailservers en e-mailclients. Het gebruik van veilige communicatie middelen voor het uitwisselen van informatie is daarom een belangrijk aandachtpunt. Microsmart levert extra beveiligde e-mail voor gebruik op uw “Endpoint”. Daarnaast is gebruik van een goed doordacht e-mail policy beleid en endpoint policy beleid met extra aandacht de werkplek extra te beschermen tegen Cybercriminaliteit en het tegengaan van data verlies belangrijk voor de bedrijfsbeveiliging.

https://internet.nl/halloffame/mail/

De e-mail faciliteiten van microsmart.nl zijn voorzien van de best practices aanbevelingen van Internet.nl en heeft een score van 100%. Voor meer technische informatie over de gebruikte technieken en wat deze doen kunt u deze site raadplegen: Internet.nl.

Endpoints en beveiligde e-mail servers

Endpoints en beveiligde e-mail servers zijn beide cruciale componenten in het waarborgen van de veiligheid en privacy van e-mailcommunicatie. Het beschermen van Endpoints begint in de Cloud. Het vissen naar gegevens vindt meestal plaats via e-mail verkeer. Beste manier van verdedigen begint dus ook bij het extra beschermen van e-mail servers. E-mail servers moeten in de Cloud al beschermt worden met Anti Spam services en het bescherming tegen e-mail spoofing. Hier begint de First Line of defence. De “first line of defense” is tegenwoordig goed in te regelen door gebruik te maken van de nieuwste Internet Security Protocols waaronder DNSSEC, DANE, SPF, DKIM en DMARC. Deze oplossingen zijn er o.a. om spam te verminderen, e-mail authenticatie beter te beveiligen en om spoofing te voorkomen. De Mail diensten van Microsmart zijn uitgerust met deze extra bescherming tegen Spam en spoofing.

Voor meer informatie over deze extra beveiligingsmaatregelen voor e-mail transport vind u hier: https://www.sidn.nl/dnssec/dmarc-spf-dkim-en-dane-voor-mail-sterk-in-opkomst.

Hoehetwelmoet.nl E-mail verkeer

Extra beveiligde email is bij hoehetwelmoet.nl simpel. Voordat e-mail bij u aankomt gebruiken we bovenstaande maatregelen met als doel spam te
verminderen en e-mail validatie te controleren. Dit alles met het doel Spoofing en het vissen naar persoonsgegevens te voorkomen. Daarnaast gaat deze e-maildienst  er vanuit dat we alleen geïnteresseerd zijn in mail uit .nl en .com e-mail. Hiermee filteren en blokkeren we nog eens bovenop de extra beveiliging
met een score van 100%, ook nog eens extra spam en vis e-mail van andere landen waaronder .ru, .cn en .ir (meeste afkomstige landen die cyberaanvallen plegen). Dit scheelt al vaak 80 a 90 % aan gevaren e-mailtjes uit landen die zich vaak bezig houden met het hacken en/of stelen van gegevens via e-mail. Deze maatregel is van toepassing op hoehetwelmoet.nl en uitzonderingen van bekende klanten zijn op verzoek mogelijk.

Zie voor deze dienst de site: https://smitshoek.nl/

Scroll naar boven