Beveiligde e-mail

E-mail is een essentieel communicatiemiddel geworden in zowel zakelijke als persoonlijke contexten vanwege zijn snelheid, efficiëntie en wereldwijde bereik. Het wordt gebruikt voor communicatie, samenwerking, marketing en meer. Het is echter belangrijk om bewust te zijn van e-mailbeveiliging en best practices om phishing-aanvallen en andere bedreigingen te voorkomen.

Data communicatie of het uitwisselen van digitale documentatie gaat veelal via het gebruik van verschillende mailservers en e-mailclients. Het gebruik van veilige communicatie middelen voor het uitwisselen van informatie is daarom een belangrijk aandachtpunt. Microsmart levert extra beveiligde e-mail voor gebruik op uw “Endpoint”. Daarnaast is ook aandacht om uw werkplek extra te beschermen tegen Cybercriminaliteit en het tegengaan van data verlies.

 

https://internet.nl/halloffame/mail/

De e-mail faciliteiten van microsmart.nl zijn voorzien van de best practices aanbevelingen van Internet.nl en heeft een score van 100%. Voor meer technische informatie over de gebruikte technieken en wat deze doen kunt u deze site raadplegen: Internet.nl.

Endpoints en beveiligde e-mail servers

Endpoints en beveiligde e-mail servers zijn beide cruciale componenten in het waarborgen van de veiligheid en privacy van e-mailcommunicatie. Het beschermen van Endpoints begint in de Cloud. Het vissen naar gegevens vindt meestal plaats via e-mail verkeer. Beste manier van verdedigen begint dus ook bij het extra beschermen van e-mail servers. E-mail servers moeten in de Cloud al beschermt worden met Anti Spam services en het bescherming tegen e-mail spoofing. Hier begint de First Line of defence. De “first line of defense” is tegenwoordig goed in te regelen door gebruik te maken van de nieuwste Internet Security Protocols waaronder DNSSEC, DANE, SPF, DKIM en DMARC. Deze oplossingen zijn er o.a. om spam te verminderen, e-mail authenticatie beter te beveiligen en om spoofing te voorkomen. De Mail diensten van Microsmart zijn uitgerust met deze extra bescherming tegen Spam en spoofing.

Voor meer informatie over deze extra beveiligingsmaatregelen voor e-mail transport vind u hier: https://www.sidn.nl/dnssec/dmarc-spf-dkim-en-dane-voor-mail-sterk-in-opkomst.

Scroll naar boven